Så LÄTT med fildelare, men så OMÖJLIGT med näthatare.

on 21 februari, 2013 in fildelning, piratkopiering

Det verkar vara oändligt mycket lättare att spåra upp fildelare, och ge dessa straff som är bra mycket värre än vad man utdömer för grova våldsbrott…. men helt omöjligt när man attackerar en människa personligen, med näthat i kommentarer. Hur kommer det sig? Måste man ha massor av pengar för att polisen ska utreda?

”Fildelarna” behöver ju inte ens begå ett brott. The Pirate Bay lagrar inga filer, till skillnad från tex Google. Google lagrar en massa saker, de kallar det att casha det, för att det ska gå smidigare.. men de frågar aldrig om tillåtelse. Och man behöver inte vara fildelare, det räcker med att fildelaren är din kund. Och TPBkillarna dömdes för medhjälp till fildelning. Medhjälp till medhjälp till medhjälp

 

Antipiratbyrån företräder för den delen inte artisterna, de företräder skivbolagen. Det är INTE mycket artisten får av försäljningspriset, räknat i procent.

 

Anna Troberg – Inte olagligt att ge pirate bay internetuppkoppling.

Anna Troberg – Ett omtumlande dygn
Piratpartiet hotas av stämning.

Svenska politiker har idag diskuterat med sina familjer vad som händer om de hamnar i fängelse på grund av sitt politiska engagemang.

 

 

Mer media om saken: Kulturnytt, Metro, Nyheter24.

…men jag antar att det faktum att det här kommer just NU betyder att rättighetsalliansen ANTIPIRATBYRÅN har sett den här:

 

Uppdatering. Pirate bay blev en hydra. För varje kapad lina så får pirate bay två nya..

 

Idg, Svd, DN, sr, 

hydra

5 Responses to “Så LÄTT med fildelare, men så OMÖJLIGT med näthatare.”

 1. Nätkov skriver:

  Ajabaja, inte skriva om Näthat. Då gör du dig skyldig till medhjälp till Näthat.
  😉

 2. lapema38 skriver:

  Hmm, funderar på en sak. Om det är förbjudet enligt lag att ge internetaccess till TPB, borde det väl falla under allmänt åtal. Varför har i så fall inte polis eller åklagare reagerat? Därför att det inte är förbjudet…

 3. […] Här är några andra som skrivit om detta: Pirate Times (engelska), Anton Nordenfur, Fredrik Holmbom, Christian Engström, Marit Deldén, Upphovsreträtt, Frekar, Magnihasa, Hax, Falkvinge, Mina Moderata Karameller, Free Thinking, Sugbloggen, Erkstam, Plux, Jesper Åström, Sagor från Livbåten, Copy me happy, Obeveklig. Adam, Signerat Kjellberg, plusett, JohJoh, Nina, Faidros, […]

 4. Bassman skriver:

  Jag undrar bara om Telia, Tele 2, Telenor och ComHem aldrig har haft en fildelning på deras linor? Om det har förekommit så borde även de åtalas eller….?

Leave a Reply