Kära dagspressen.

Ni har premiumartiklar lite varstans nuförtiden. Ni vill att jag ska prenumerera på er tidning. Det är en sak ni inte har förstått. Det är inte 80talet längre. På 80talet prenumererade man på sin papperstidning, man drack sitt kaffe på morgonen, och läste Arbetet eller DN, lite beroende på var man bodde och vilken politisk inriktning man hade. Man prenumererade på en tidning. En. Idag läser man inte tidningar på det viset längre. Man läser några artiklar här, och några artiklar där. Ibland händer nåt på nån landsort som man vill läsa om, ibland går man in på BBC för att se om det hänt nåt där. Ibland händer det nåt i en avlägsen ände av världen och jag försöker googleöversätta ett språk jag inte förstår överhuvudtaget. Det finns faktiskt inte en chans att jag skaffar mig en prenumeration på sydsvenskan och svd och DN för att ha lite koll. Det finns inte en chans att jag dessutom skaffar mig en prenumeration på någon lokaltidning för att det hände något speciellt just där som jag vill läsa om. Det blir alldeles för många tidningar.

Men visst, jag förstår. Ni måste få in pengar på nåt sätt. Reklam kanske. Fast jag, som många andra har spärrat all reklam jag kan på era sidor. Jag var en av de sista, för jag förstår att ni måste få in pengar på nåt sätt. Men när era tidningar ser ut som flipperspel med autostartande högljudda videos, animationer och blinkande tivoliskräp som i vissa fall lägger sig över texten i artkeln jag försöker läsa, dåligt kontrollerade reklamleverantörer som försöker installera malware på min dator, då hoppar även jag av. Det är ett otyg med hemsidor, nyhetssidor som bloggar, att man gör allt för att få bort fokusen från artikeln jag kom till siten för att läsa. Hur tänker ni där? LIKEA VÅR FACEBOOKSIDA! Varför då, jag har ju inte ens hunnit se er site än! PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV! Inte en chans, inte innan jag ens sett ert content, det man nu kan se bortom flipperspelet till eländessite.

Lösning? Ja, det får ni lösa själva, varje gång jag kontaktar någon och berättar om den enormt störiga upplevelsen man får på en site fyllld av blinkade skräp så får jag inget svar, eller ett intetsägande svar. “Vi måste enligt lag ha rutan om cookies”. Ja, jag vet det, men ni behöver inte fylla min mobila enhets skärm med popuper om nyhetsbrevet som ni är så stolta över så att det är omöljligt att ens se artikeln. Så länge ni inte är intresserade av kommunikation så fortsätter vi andra att hitta den bästa reklamspärren, och ni får fortsätta att brottas med er ekonomi.